zondag 6 februari 2011

Druk!

Al maanden zijn we in de weer om de bodemwisselaar dicht te krijgen. Telkens hadden we nieuwe tegenslagen, maar nu is het zover, alles is dicht, uiteindelijk met electrolasmoffen, na maanden martelen met fipkoppelingen. Wilko heeft zaterdag de laatsten tevoorschijn gegraven uit de modder en vandaag hebben we het systeem onder druk gebracht met de compressor. Dicht!

Daarnaast is er nog veel gebeurd de afgelopen drie dagen. We zijn begonnen met het aanbrengen van vloerverwarming op de bovenverdieping. Wilko heeft een systeem gevonden wat weinig opbouwhoogte heeft, in totaal 28mm. Normaal gesproken is de hoogte ongeveer 5 cm. Het zou, volgens de beschrijving, eenvoudig aan te brengen zijn, maar onze ervaring is anders. Eerst moest Wilko een legpatroon bedenken en daar de platen naar uitleggen. Een gewoon vloerverwarmingssysteem kun je in slakkenhuispatroon leggen, deze platen staan dat niet toe. De platen moesten met kit aan elkaar gelijmd worden en de volgende dag zou je de restjes lijm zo van de plaat af kunnen steken. Dat viel tegen, we trokken hele voegen leeg. We zijn bijna klaar, deze week maakt Wilko het af met één van de monteurs.
Zaterdagmiddag kwam Hassan langs en bood spontaan een helpende hand. Wilko en Hasan hebben afwerkstrips onder de dimbare tl's in de nok aangebracht en daarna de steiger afgebroken. Het resultaat mag er zijn!
Morgen weer een dag op school (Béa) en op de zaak (Wilko). Onze spieren vragen om een andere houding, auw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten