vrijdag 28 mei 2010

Geen goedkope zon

In het blogje van 1 maart schreef ik over de aanvraag voor subsidie voor zonnepanelen. Er was een ware stormloop en in no time was de inschrijving vol. Daarna begon het wachten. Agentschap.nl moest de aanvragen behandelen en onder toeziend oog van een notaris zijn de gelukkigen geloot. Wij horen niet bij de gelukkigen.
Jammer...heel jammer. Temeer omdat er mensen zijn die aangevraagd hebben, ingeloot zijn en nu terugkrabbelen. Ze zien gewoon af van iets waar een ander heel blij mee zou zijn. Weg subsidie, zo heeft niemand er wat aan. Of eigenlijk iedereen, want het blijft in de staatskas. Maar voor ons project is het een gemiste kans.
Wij vinden zelf dat het zo bij het huis past dat we moeten onderzoeken wat het ons kost om zonder subsidie toch het dak met panelen te bedekken. Het benutten van alternatieve energiebronnen hoort gewoon bij het concept.

4 opmerkingen:

  1. Wat raar dat het geld dan terugvloeit in de staatskas en niet wordt gegund aan een ander die wel zonnecollectoren wil plaatsen. Hier is het milieu niet bij gebaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer hè, dat er dan geen tweede ronde komt onder de afvallers om het geld van de weigeraars te verdelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. HI Bea,
    jammer voor jullie. typisch hoe het met de subsidies verloopt. heb er vaker over gehoord toen ik bij ECN werkte. Een kleine windmolen is wellicht een goede optie voor jullie en wekt veel meer electriciteit op. Er is inmiddels een aantal van het kleinere soort op de markt gebracht.
    Hoop dat alles goed gaat. Het MO-beleid is op een paar aanpassingen goedgekeurd. aanpassingen zijn alleen nodig op dingen die nog vast te stellen zijn. eindelijk....GvR.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Gwen,

    Zeker jammer dat het zo gaat met subsidies. Er blijft zo veel geld liggen. Wilko heeft ook al nagedacht over een windmolen. Wellicht is het een optie.
    Eindelijk je MO beleid erdoor. Geeft het je voldoende handvatten om verder te werken in het bedrijf?

    BeantwoordenVerwijderen